Ikc Wemeldinge (002) Ikc Wemeldinge (002)
Nieuws

Wethouder Marco Kleppe bezoekt Elorah Kapelle

Gepubliceerd 1 februari 2024

Op donderdag 1 februari bracht Wethouder Marco Kleppe samen met beleidsmedewerker Colin van Koeveringe en Riewert Haak van de gemeente Kapelle, een bezoek aan Elorah Kapelle en Integraal Kindcentrum Wemeldinge Kromomme. Tijdens het bezoek kregen zij inzicht in de effectieve inzet van subsidiegelden in de kinderopvang.  

Het bezoek begon bij het Integraal Kindcentrum (IKC) Wemeldinge Kromomme, waar vestigingsmanager Manon Tolhoek, regiodirecteur Ada Goedhart en schooldirecteur Marnix Maljaars de gemeente informeerden over de doorlopende leerlijn en de impact hiervan op de ontwikkeling van kinderen.

Bij Elorah in Kapelle verzorgde vestigingsmanager Annemieke Koenen samen met regiomanager Natasja Oggel – van den Brink een rondleiding. Tijdens deze rondleiding maakte de wethouder en zijn gezelschap kennis met een senior pedagogisch medewerker die deze vrij nieuwe functie toelichtte. Ook werd een bezoek gebracht aan de dreumesgroep, waar de kinderen spelletjes speelden rondom het thema ‘de Ark van Noach’. Dit sloot goed aan op de zichtbare thematafel bij de peutergroep. Het bezoek gaf een duidelijk beeld van de succesvolle doorgaande leerlijn die te vinden is bij Elorah in Kapelle.

Belang van voorschoolse educatie

Opvallend voor Wethouder Marco Kleppe was de sterke betrokkenheid van de kinderopvang bij de ontwikkeling van de kinderen voordat ze naar de basisschool gaan. Dit wordt ook wel ‘voorschoolse educatie (VE)’ genoemd. Het doel is dat alle kinderen een gelijk start aangeboden krijgen, voordat ze naar school gaan. Zowel bij Elorah Kapelle als bij IKC Wemeldinge werken pedagogische experts die kinderen hierin begeleiden. Voorschoolse educatie is mogelijk dankzij subsidies vanuit de gemeente. Het doel van het bezoek was om inzicht te geven in de activiteiten rondom voorschoolse educatie en om af te stemmen hoe subsidies bijdragen aan de ontwikkeling van de kinderen.