DSC_0477-2 DSC_0477-2

Christelijk reformatorische Peutergroep

Zoekt u een peutergroep waar uw zoon of dochter zich thuis voelt en die aansluit bij de gewoontes van thuis? Waar uw kind wordt uitgedaagd om nieuwe dingen te leren en waar hij of zij fijn en beschermd speelt met leeftijdsgenoten? Kom dan eens kijken bij Elorah.

Uw kind voelt zich snel thuis op onze sfeervolle vestigingen. We hebben in onze peutergroep, voorheen peuterspeelzaal of crèche, veel plezier en zorgen voor de juiste balans tussen activiteit en rust. Een Bijbels thema, samen bidden en liederen zingen zijn vaste onderdelen van ons programma. Daarnaast leert uw kind, samen met leeftijdgenoten, nieuwe vaardigheden.

Extra fijn: gezonde tussendoortjes, drinken en zonnebrandcrème zijn bij activiteiten van de peutergroep inbegrepen.

Onze peutergroepen zijn 40 weken per jaar geopend. De peutergroepen van Elorah Goes en Elorah Kapelle zijn 52 weken per jaar geopend.

Bekijk onze vestigingen met een peutergroep

Een goede start voor uw peuter

Spelenderwijs ontwikkelt uw peuter bij Elorah diverse vaardigheden. Uw kind kan fijn en beschermd spelen en wordt uitgedaagd om nieuwe dingen te leren. Vrijwel alle vestigingen werken met Peuterstart. Dit zijn gecertificeerde programma’s die uw kind in zijn of haar ontwikkeling stimuleren. Zo is uw kind goed voorbereid op de basisschool.

Komt uw kind naar Elorah? Dan maakt hij of zij al heel snel een nieuw vriendje: Bas. Bas is een pop die hoort bij Peuterstart en maakt samen met uw peuter allerlei herkenbare, leuke en spannende dingen mee. Deze methode wordt gebruikt naast de Bijbelse thema’s.

Uw peuter leert spelenderwijs vriendjes maken en veel nieuwe vaardigheden

De methode  ‘Bas in de klas’  bestaat uit verschillende thema’s, waar uw kind een aantal weken mee aan de slag gaat. De pop Bas leert uw kind spelenderwijs een heleboel nieuwe vaardigheden. Tijdens het thema ‘Eet smakelijk’ proeft uw peuter bijvoorbeeld stukjes groente en fruit en ontdekt de verschillende structuren. En ook of hij of zij met een vork kan eten. We leren ook waar eten vandaan komt en hoe God de natuur geschapen heeft.

Door de activiteiten die uw peuter binnen de thema’s van Bas doet maakt hij of zij kennis met begrippen als: groot en klein, dichtbij en ver weg, boven en onder, naast en in. Met de liederen die we samen zingen leert uw peuter op een eenvoudige manier de Bijbelse boodschap kennen. Daarnaast  stimuleren we hiermee de spraak- en taalontwikkeling. Met kinderliedjes leert uw peuter beginnend tellen, vriendjes maken, delen en op de beurt wachten. We gebruiken beweging op basis van muziek voor de lichamelijke ontwikkeling.

DSC_0250-2

Goede voorbereiding op de basisschool

Zodra uw peuter vier jaar wordt en naar de basisschool gaat, verandert er best veel. Dankzij Peuterstart is de overstap naar de basisschool straks een stuk minder groot. Elorah heeft een goede samenwerking met christelijk reformatorische basisscholen, waardoor de thema’s van de peutergroep goed aansluiten op de programma’s van de kleuterklas.

Onze observatiemethoden

We volgen de totale ontwikkeling van uw kind

Met de observatiemethode, zoals KIJK! en KidsKonnect, volgen onze pedagogisch medewerkers de totale ontwikkeling van uw kind totdat hij of zij naar de basisschool gaat. Hierdoor weten zij precies waar uw kind behoefte aan heeft en stemmen zij de activiteiten daarop af. Zo krijgt uw kind altijd uitdagingen die bij hem of haar passen.

Als uit de observaties blijkt (of als er een indicatie is van de jeugdgezondheidszorg) dat uw kind een extra steuntje in de rug kan gebruiken, mag hij of zij gratis 1, 2 of soms zelfs 3 extra dagdelen naar de peutergroep komen*. Dit geldt ook als we merken dat uw kind juist extra uitdaging kan gebruiken. Uiteraard wordt dit altijd eerst met u overlegd.

De gegevens uit de observaties worden, als uw kind bijna 4 jaar is, overgedragen aan de basisschool. Ook dit gebeurt uiteraard alleen met uw toestemming.

*Richtlijnen voor de hoeveelheid extra dagdelen verschilt per gemeente.

Gemeentelijke tegemoetkoming

De overheid vindt het belangrijk dat alle peuters de kans krijgen om met leeftijdsgenootjes naar de peutergroep te gaan. Naast de opvoeding van u als ouder is dit goed voor de ontwikkeling van uw kind, want hier maakt uw peuter vriendjes, leert tellen, zingt liedjes en nog veel meer! Zo is uw kind, wanneer hij of zij 4 jaar wordt, goed voorbereid op de basisschool.

Om dit extra te stimuleren, komen sommige gemeenten ouders tegemoet in de kosten voor dagopvang. Welke regeling voor u geldt, hangt af van een aantal factoren. Krijgt u kinderopvangtoeslag of betaalt u een maandelijkse ouderbijdrage? En daarnaast, heeft uw kind wel of geen verwijzing vanuit de jeugdgezondheidszorg? Bijvoorbeeld omdat hij of zij een taalachterstand heeft. Bekijk op de website van Kibeo welke (extra) regelingen er in uw gemeente zijn!

Kies hieronder de situatie die bij u past.