elorah – ouders-6_bw elorah – ouders-6_bw
Ouders vertellen

Sander en Ingrid Polak – papa en mama van Maylin

Gepubliceerd 18 januari 2024

Maylin Polak (1) gaat al sinds ze 5 maanden is 2 dagen per week naar Elorah Kapelle. Lees hier waarom haar ouders Sander en Ingrid voor Elorah hebben gekozen en wat hun ervaring is met onze opvang.

In hun zoektocht naar de meest passende opvang was de doorlopende leerlijn die Elorah biedt doorslaggevend voor Sander en Ingrid. “Met het oog op christelijk reformatorisch onderwijs in combinatie met de BSO waar Maylin straks heen hoopt te gaan, was onze keus voor Elorah snel gemaakt,” vertellen ze.

Meer dan alleen opvang, dat is boven verwachting

In eerste instantie gingen Sander en Ingrid alleen uit van opvang, maar ze geven aan dat Elorah hun verwachtingen overtreft. “De praktijk leert ons dat het ons en Maylin veel meer brengt dan dat. De pedagogisch medewerkers die haar ontwikkeling in de gaten houden door middel van een KIJK! Registratie bijvoorbeeld. Dat hadden we niet verwacht. De pedagogisch medewerkers denken mee, geven tips en houden rekening met het ritme van Maylin.” Wanneer Maylin bij Elorah aankomt weet ze al dat ze lekker gaat spelen met de andere kindjes. “Dan gaat ze glunderen. En na een dag spelen bij Elorah is ze blij en voldaan. Ze slaapt erna heel goed.”

“Ineens deed ze mee en vouwde ze haar handjes. Dit had ze duidelijk op de opvang geleerd”

Handjes vouwen, liedjes zingen en nog meer dezelfde gewoontes als thuis

Naast spelen, leert Maylin ook een heleboel. Bijvoorbeeld haar handen vouwen tijdens het bidden. “Wij waren er thuis nog niet zo bewust mee bezig, maar ineens deed ze mee en vouwde ze haar handjes. Dit had ze duidelijk op de opvang geleerd,” vertelt Ingrid. Ze gaat verder: “Ook met liedjes die ze thuis hoort, merken we dat ze die bij Elorah heeft geleerd en thuis de gebaren meedoet.” Sander en Ingrid vinden het fijn dat Elorah een christelijk reformatorische opvang is met dezelfde gewoontes als thuis.

Pedagogisch medewerkers kennen Maylin echt en spelen leuk op haar karakter in

De ouders van Maylin geven aan dat de pedagogisch medewerkers echt oog hebben voor de kinderen. Zo vertellen ze dat ze Maylin echt kennen en goed weten wat hun dochter wel of niet leuk vindt. “Ze kennen haar karakter en spelen daar op een leuke manier op in. Het eten van fruit is bijvoorbeeld soms best een uitdaging voor onze dochter. Maar bij Elorah krijgen ze het toch altijd weer voor elkaar.”

Bekijk meer over onze dagopvang
elorah – ouders