DSC_0813-2 DSC_0813-2
Blog

De betekenis van Elorah en het logo

Door Johan Schouls, beleidsmedewerker Marketing & Communicatie bij Kibeo
Gepubliceerd 19 augustus 2022

Wat betekent Elorah?

Elorah is een Hebreeuwse naam en betekent ‘God is mijn licht’. God wordt in de Bijbel het Licht genoemd (Psalm 27:1). Dit Licht staat voor het leven, voor de enige hoop en verwachting in deze wereld. “Uw woord is een lamp voor mijn voet, een licht voor mijn pad” (psalm 119:105). Net als u willen we uw kind bijbrengen om dit Licht te leren kennen en volgen.

Wat is het idee achter het logo?

Het ontwerp heeft een link met de betekenis van de naam Elorah: ‘God is mijn licht’. De vorm is geïnspireerd op diverse vormen van licht: lichtstralen, een ster-vorm en vonken. U kunt er ook een bewegend kind in zien. Dit heeft een link met onze dienst.

Presentatie Designsprint 9 mei 2022_v2

Medewerkers van Elorah betrokken bij de naamgeving

Tijdens de zoektocht naar de juiste naam, mochten medewerkers van de christelijk reformatorische vestigingen meedenken. Een selectie van diverse medewerkers waren direct betrokken bij de designsprint. Andere medewerkers konden via een enquête hun mening delen. Op basis hiervan zijn weloverwogen keuzes gemaakt.

Het ontwikkelen van de huisstijlkleuren is op dezelfde manier gegaan. De christelijk reformatorische medewerkers zijn erg betrokken geweest bij het opzetten van Elorah! We bedanken graag iedereen voor zijn of haar input.